Здравейте, автомобила е Алфа 147 1.9 JTD 2001г. и вчера се сблъсках със следния проблем: На излизане от бензиностанцията, където и измих само предно и задно стъкло (наскоро я взех и се оказа че не работи впръскването на течността за чистачки редом с клаксона), изведнъж чистачката на задното стъкло започва да работи постоянно, при положение че нито една от чистачките не съм бутал и лоста е в положение всичко напълно изключено. Спрях, бутах лоста на всички страни, изключвах, включвах, но не спира. Оказа се, че и късите светлини на преден ляв фар не светят и дори това се отчита от компютъра и изписва грешката (крушките са здрави, проверени са). Отбелязвам че и от време на време и предните чистачки потрепват и се мърдат само с 1-2 сантиментра нагоре и спират до там. Когато дам на дълги светлини, пак само левия фар има светлини и предните чистачки започват да се въртят. Когато се изкючи осветлението напълно и всичко спира. Реших да се прибера така и по време на движение всичко се оправи все едно не е било. И светлините светят и чистачките работят, естествено когато аз искам. Но проблема продължи да се проявява от време на време и също така тихомълком да изчезва. Карах я на сервиз, проверяваха се предпазители, релета, жички връзки, закачаха я на компютър, но всичко беше наред там. Човека в крайна сметка каза че се съмнява да не би да има проблем в кормилната част с ръчките и те първа ще му я карам пак. Искам да получа и друго мнение за по-сигурно, ако някой от вас е имал подобен проблем. Благодаря!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с предни светлини и чистачки
Collapse
X
-
Ми вероятно нещо с лостчетата или кабелите около кормилото,.... честно не съм разглобявал там...освен да проследиш жиците къде отиват и къде може да става конфликт, може да са протрити кабели, кофти връзки, навлажнени или замърсени куплунзи...,или да идеш в сервиз.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment